Over recreatiewoninglabel.nl

Gespecialiseerde kennis van zaken.

Recreatiewoningen zijn bijzondere gebouwen.

Meestal zien ze er uit als gewone woningen, en vaak worden ze ook min of meer permanent bewoond.
De meeste recreatiewoningen hebben een logies-functie. Dat betekent dat ze naar de (huidige) energielabel-norm niet als woning maar als bedrijfspand gezien moeten worden.

Dat heeft onder meer gevolgen voor de adviseur die de woning opneemt en de berekeningen maakt: Hij/zij heeft hier een andere diploma voor nodig dan de mensen die voor de “gewone” woningen hetzelfde werk doen.  Ook voor de uitgever van het energielabel is aparte certificering nodig.

De mensen van Recreatiewoninglabel.nl zijn allen gediplomeerd voor de EPA-U en verbonden aan ImmoCert.
ImmoCert is sinds 2015 uitgever van energielabels met en voor gediplomeerde EPA-adviseurs voor de woningbouw en utiliteitsbouw. Door een landelijk netwerk van adviseurs kan elke aanvraag in heel Nederland worden bediend.  De mensen die voor u zullen werken hebben een voorliefde voor recreatiewoningen en het het opmaken van energielabels daarvoor.

Met de juiste kennis en ervaring

Juist omdat we al zo lang energielabels voor recreatiewoningen maken, is de kans groot dat we een woning zoals de uwe in het verleden al eens hebben gezien.
We hebben inmiddels een uitgebreid archief aan vergelijkingsmateriaal. Hierdoor kunnen wij uw recreatiewoning efficiënt en vakkundig opnemen. Zo zijn wij u of uw huurder ter plaatse minimaal tot last. We moeten elke woning bezoeken, maar de meeste van onze werkzaamheden vinden gewoon plaats op ons kantoor.